2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Ders Kayıtları Hakkında Önemli Bilgilendirme

Değerli Müzik Bölümü Öğrencilerimiz,

2020-2021 akademik yılının Güz döneminde, sizlerin mağduriyetini engellemek adına kapsamlı tedbirler altında eğitimimizi yüz yüze yapma kararı almış bulunuyoruz.

Öncelikle bir sağlık sorunu bulunan veya pandemi sürecinde herhangi bir sebepten dolayı kampüse gelmek istemeyen öğrencilerimiz için derslerimiz çevrimiçi olarak yürütülecektir. Siz öğrencilerimizin 2 Ekim 2020 Cuma saat 15.00’e kadar dilce.ergun@yasar.edu.tr adresine derslere katılım durumunuzu (çevrimiçi veya yüz yüze) bildirmesi gerekmektedir (çevrimiçi katılım durumunda ses, görüntü ve kesintisiz internet erişiminiz olan bir aygıta sahip olduğunuzu teyit etmeniz beklenmektedir). Derslere (çevrimiçi dersler dâhil) devam zorunluluğu vardır.

Üniversitemizin pandemi sürecinde, Sağlık Bakanlığımız ve Y.Ö.K. ‘ün önerileri doğrultusunda aldığı tedbirler aşağıdaki gibidir:

• Kampüse giriş sırasında ateş ölçümü yapılmakta ve HES kodu takip edilmektedir (Her öğrencinin süresiz HES kodu edinmesi zorunludur).
  • Kampüs içerisinde hijyen ve sosyal mesafe tedbirleri uygulanmaktadır. Tüm mekânlarda en çok kaç kişinin yer alabileceğini belirten uyarılar bulunmaktadır. Ortak kullanım alanlarına dezenfektanlar yerleştirilmiştir.
  • Öğrencilerimize maske ve siperlik üniversitemiz tarafından sağlanacaktır.
  • Toplu derslerimiz sosyal mesafe gözetilerek konferans salonu ve büyük amfilerde gerçekleştirilecektir. Bireysel dersler tedbirlere uygun olarak belirlenen yerlerde yapılacaktır.
  • Şan ve üflemeli çalgı dersleri için havalandırmalı ve büyük odalar sağlanacaktır.
  • Çalışma odalarından faydalanabilmek için, çevrimiçi rezervasyon sistemi uygulanacaktır. Bir çalışma odasında art arda en fazla iki saat boyunca çalışılabilecektir.

Aldığımız tüm bu önlemlerle birlikte, sizlerin de kişisel tedbirlerinizin önemini bir kere daha hatırlatmak isteriz. Herkesin birbirine karşı sorumluluğu olduğunun bilinciyle, sağlıklı ve verimli bir dönem geçirmenizi dileriz.

Prof. Dr. Mehmet Can Özer

Müzik Bölüm Başkanı